Nasrdin Dchar: ‘Deze zin uit die vrijheidslezing is actueler dan ooit’
Nasrdin Dchar: ‘Deze zin uit die vrijheidslezing is actueler dan ooit’
De 45-jarige Nasrdin Dchar haalde een zin aan uit zijn vrijheidslezing van 2017 en noemt deze ‘actueler dan ooit’. ‘Als je uit het verleden niet genoeg lessen hebt getrokken ga je té makkelijk om met het heden, en haalt het verleden je net zo hard weer in’, schrijft de man.
Ook zien we een foto in zijn Story op Instagram, waarmee hij refereert aan de oorlog in Gaza. Op het plaatje is een overlevende van de Holocaust te bewonderen die een bordje voor zich houdt met de tekst: ‘Deze Holocaust overlevende zegt: stop de genocide in Gaza’. Daarbij schrijft Nasrdin: ‘Opdat we niet vergeten’.
Dit bericht op Instagram bekijken
Nasrdin Dchar: ‘Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen’
Onlangs smeekte Nasrdin Dchar samen met onder anderen Najib Amhali en Walid Benmbarek zanger Joost Klein om niet mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Volgens de heren kan dat écht niet, omdat Israël momenteel genocide zou plegen.
‘Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al zeventien jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten’, was te lezen in de brief. Ook zagen we een verwijzing naar het lied van Joost Klein: Europapa. In het nummer citeert de zanger zijn vader. “Het is een wereld zonder grenzen”, zingt de man. Daarop reageerden de schrijvers van de brief: ‘De utopie van je vader bestaat niet voor Palestijnen.’
‘Israëls regime van militaire bezetting, nederzettingenkolonialisme en apartheid gebruikt het Eurovisiesongfestival jaar in jaar uit schaamteloos als onderdeel van de officiële Brand Israel strategie.’ Volgens de schrijvers van de brief probeert het mensenrechtenschendingen, oorlogsmisdaden en apartheid te verbergen achter mooie liedjes over eenheid, inclusiviteit en diversiteit. Koekoek.