Nasrdin Dchar is woest: ‘Waarom schorsen FIFA en UEFA geen clubs uit Israël?’
Nasrdin Dchar is woest: ‘Waarom schorsen FIFA en UEFA geen clubs uit Israël?’
‘Ik heb even een vraag’, aldus Nasrdin Dchar on the gram. ‘Hoe is het mogelijk dat De FIFA en UEFA alle Russische teams schorst vit hun competities na de Russische inval in Oekraïne… Maar clubs uit Israël, een apartheidsstaat dat al meer dan 400 dagen (+75 jaar) de ene na de andere oorlogsmisdaad pleegt, mensenrechten schendt, Palestijnse gevangenen (lees gegijzelden) verkracht, de Palestijnen in Gaza etnisch zuivert, verhongert, kinderen en vrouwen vermoordt, door het ICJ verdacht wordt voor het plegen van een genocide, mogen gewoon meedoen.’
De man sluit zijn vage bericht af met twee hashtags: #hypocrisie #dubbelestandaarden en schrijft ‘FREE’.
Nasrdin Dchar: ‘Ik ben een moslim met een kerstboom’
Nasrdin Dchar wil dat Nederland divers is. Dat liet de acteur eerder weten in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. De man gaf daarnaast aan dat ‘genoeg personen’ vinden dat zijn manier van leven ‘afwijkend’ is.
“Ik meng inderdaad ook van alles door elkaar”, aldus Nasrdin Dchar. “Ik ben een acteur met een bachelor bedrijfseconomie, een moslim met een kerstboom, ik ben getrouwd met een Nederlandse vrouw die een kwart Indisch is. Mijn gezin is een mooie mix, een metafoor van hoe divers ik Nederland zou willen zien.”
Meneer kreeg in 2011 het Gouden Kalf voor beste acteur in de film Rabat. “Mijn speech duurde exact drie minuten en 24 seconden”, wist hij nog. “Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaanse bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een f*cking Gouden Kalf in mijn hand”, zei Nasrdin toen.
“Ik vrees dat wat ik toen zei, nu nog steeds actueel is”, vervolgde Nasrdin Dchar. “Best schrijnend. Natuurlijk is het wel zo dat we inmiddels aardig wat deuren qua representatie hebben opengetrapt. Ik kom uit de tijd dat we op dat gebied wind tegen hadden. Dat er letterlijk werd gezegd: ze zijn er niet. Onzin natuurlijk. Er zijn nu heel veel rolmodellen voor jongens die Sami of meisjes die Fatima heten. Representatie op televisie is enorm verbeterd en dat is ook belangrijk.”