Entertainment

Het zit Peter Gillis niet mee de laatste tijd: Hij mag de horeca in zijn vakantieparken nog steeds niet openen

Het zit Peter Gillis niet mee de laatste tijd

Het zit Peter Gillis niet mee de laatste tijd. Hij ontvangt boete na boete van gemeentes en overheden. In de tussentijd loopt hij een verkoop van 60 miljoen mis waarbij hij zelf 8 miljoen aan kwijt is. Daar komt nu ook nog bovenop dat de rechtbank niet mee heeft gewerkt. De horeca mag niet open.

Het zit Peter Gillis niet mee

Het zit Peter Gillis niet mee. Ik snap niet hoe hij het doet, maar hij incasseert tegenslag na tegenslag. Op de een of andere manier weet hij zich er nog steeds doorheen te slaan en gaat hij verder met zijn leven. Hoe is die man nog steeds niet depressief als hij zo lang alleen maar tegenslagen krijgt?

Maar ja, hij kan er ook niks aan doen, want de rechtbank heeft besloten. Als het eenmaal besloten is, kan hij nog proberen om in hoger beroep te gaan, maar daarna houdt het een keer op. Met dit soort zaken is de kans heel klein dat de hogere rechter Gillis wel gelijk gaat geven. Hoop hebben mag natuurlijk wel. 

Strafbare feiten

Peter Gillis is de horeca in zijn vakantieparken kwijtgeraakt vanwege een aantal strafbare feiten. Het schijnt dat Petertje een beetje heeft lopen sjoemelen met de boekhouding en dat er sommige dingen gewoon helemaal niet aangegeven zijn. Zo heeft Peter Gillis de belastingdienst flink opgelicht met een illegale bingo-avond. 

Ondanks dat het strafbare feiten zijn, zijn dit feiten van jaren geleden. Zo is de boekhouding in de periode tussen 2014 en 2018 niet goed bijgehouden en in 2016 is er geknoeid met de loonheffingen. Het zijn strafbare feiten, dus het is een reden om de horeca te sluiten bij de vakantieparken van Gillis. 

Financieel voordeel voor Gillis

Volgens de rechter heeft Gillis een groot financieel voordeel gehaald uit het sjoemelen met de belasting en de loonheffingen. Vandaar dat het ook gerechtigd is dat de horeca nog steeds gesloten moet blijven. Daarnaast zijn er flink wat boetes opgelegd, waar nog niet van gebleken is dat deze zijn betaald. Het zit Peter Gillis niet mee, maar dit is dus wel een voordeel voor de vakantieparken magnaat geweest.

1 reactie

Robbie

Zolang er frikandellen zijn niet druk maken…..