Entertainment

Drie aangiftes tegen Tim den Besten voor identiteitsmisbruik op Grindr

tim den besten aangiftes

Er ging een doofpot open met heftige verhalen over Tim den Besten. Hij zou een verslaving hebben, kanker hebben en grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond. Er liggen nu drie aangiftes tegen de presentator.

Grensoverschrijdend gedrag van Tim den Besten

‘Er schijnt een grootschalig onderzoek van media en politie te lopen naar grensoverschrijdend gedrag van Tim den Besten‘, schreef Yvonne Coldeweijer op Instagram. ‘Naast de vermoedelijke drugsverslaving spelen er volgens spionnen nog veel ernstigere dingen.’

De VPRO besloot na deze verhalen van Yvonne met een statement over de presentator te komen. Zij meldden dat Tim ernstig ziek is en daarom online niet te vinden was. Zij doen verder geen uitspraken over het vermeende grensoverschrijdend gedrag, maar hebben wel meegewerkt aan het grootschalige onderzoek van Het Parool.

Zeldzame vorm van kanker

Waar er eerst gedacht werd dat Tim voornamelijk geestelijk ziek zou zijn, blijkt hem ook lichamelijk van alles te mankeren. Zijn advocaat liet weten – als afleiding, een dag na al het nieuws – dat hij een hele zeldzame vorm van kanker heeft. “De precieze diagnose is recent vastgesteld en momenteel worden de uitslagen van de laatste onderzoeken afgewacht, voordat met behandelingen kan worden begonnen”, vertelde zijn advocaat. “Naast de lichamelijke gevolgen had en heeft Tims ziekte grote impact op zijn geestelijke gezondheid.”

Drie aangiftes tegen Tim den Besten voor identiteitsmisbruik op Grindr

In augustus deden drie mannen aangifte tegen Tim. Hij zou anderhalf jaar lang namen en privéfoto’s van de mannen gebruikt hebben om op Grindr met anderen te chatten. Dit waren natuurlijk niet zomaar gesprekken, maar gesprekken waarvan jij niet wilt dat iemand ze zonder jouw weten onder jouw naam voert. De mannen zouden zogenaamd bij orgies aanwezig zijn en deze ook zelf organiseren. Ook werd er gevraagd om foto’s zonder kleding.

De gesprekken die werden gevoerd konden hele nachten doorgaan. In anderhalf jaar tijd, werden de namen van de slachtoffers met op en af gebruikt. Dan weer weken wel en vervolgens weer maanden niet. De mannen werden ook regelmatig door vrienden of kennissen aangesproken, omdat zij dachten met hen te chatten op de app. “Zij denken nu dat ik elk weekend orgies organiseer”, vertelt hij. “En wie weet hoeveel mannen mij nog meer hebben gezien op Grindr? Ik begon me af te vragen: is er iemand in mijn omgeving die mij moedwillig kapot wil maken, of zwart wil maken? Je vertrouwt niemand meer.”

De slachtoffers hebben ook daadwerkelijk psychische problemen overgehouden aan de acties van Tim. Twee van de drie heren zitten dan ook in therapie. Uiteindelijk kwamen ze er in augustus achter dat het hoogstwaarschijnlijk om Tim den Besten zou gaan. Ze hadden hem allemaal eens ontmoet en hij volgde hen ook op sociale media. Zo had hij toegang tot hun afgeschermde foto’s.

Het Parool is al even bezig met een onderzoek en heeft de slachtoffers de afgelopen maanden regelmatig gesproken. Zij hebben dan ook al het bewijs in handen. Ook de gesprekken die Tim met de slachtoffers voerde en de foto’s die zij specifiek naar hem hebben gestuurd, die vervolgens op de accounts werden gebruikt. Ze hebben Tim regelmatig benaderd om er mee te stoppen, waarnaar het een maand rustig bleef. Maar half september werden de accounts weer actief.

“We doen onderzoek naar de aangiftes en van welke mogelijke strafbare feit(en) er sprake is.”

De politie erkent dat er inderdaad drie aangiftes zijn gedaan. “We doen onderzoek naar de aangiftes en van welke mogelijke strafbare feit(en) er sprake is”, vertelt de woordvoerder. “Daar zijn we samen met het Openbaar Ministerie nog niet over uit.” Er hangt Tim heel wat boven hoofd – en dat is maar beter ook als wij het zo horen. Je kunt denken aan stalking, identiteitsfraude, smaad en laster.

Zelf reageert Tim – natuurlijk – niet op de verzoeken van Het Parool, of enige andere berichtgeving. Zijn advocaat weet wel te melden, dat de politie nog geen contact heeft opgenomen met de presentator. Maar dat zal niet heel lang meer duren. De VPRO is niet op de hoogte van de aangiftes die zijn gedaan. ‘Dit speelt zich af binnen de privésfeer van Tim den Besten’, laat de woordvoerder weten. ‘De VPRO kent de inhoud van deze aangiftes niet en kan hier dan ook niet inhoudelijk op reageren.’

24 reacties

Boyd

gaylife

Bigblackcocksmatter

Ik zit hele dagen op Tinder, vrouwen krijgen van mij altijd een negen maanden Tinder suprise. En een jeukende muts kado.

Belly

Zeldzame vorm van k op die leeftijd is waarschijnlijk asbestk. Afijn Tim voelt zich waarschijnlijk op dit moment niet den besten.

Floris Wyers

Ik heb een zeldzame vorm van trekzucht

Gabelstaplerfürher Henk

Is de hamster van Carlo bosz-hard al boven water ?

Rim

Ik krijg al pijn in mijn kont als ik naar Tim kijk.

Filosoof des vaderlands

Hoe komt het toch dat al die mensen die zeggen hoe ik in het leven moet staan zelf de meest walgelijke fratsen beoefenen….

Keutelduwer Theo

Doodmoe word je van die neppers op Grindr ! Alsof Floris 7 profielen heeft daar

Frits

‘t Is wel erg toevallig… Den Besten lijkt mij meer het type dat in de paniek schiet als hij door een krant over zoiets benaderd wordt en dan maar iets ‘ergs’ verzint in de hoop dat de krant niet zal publiceren. Alleen de rol van de advocaat is dan merkwaardig. Hoe dan ook, terecht dat het Parool gepubliceerd heeft.

Juliën Otten

Het kan den besten overkomen.

Jan Willem (politievlogger )

Beste Jan en Dennis,

Mag ik jullie moppie van de week worden ?
Ik zou heel graag langs willen komen op mijn nieuwe fiets

Vieze Gerrit H.

Wat een vieze man en ook nog eens knettergek. Ik voel verbondenheid.

Mark Baanders

Ik zit ook op een paal uuuhhh ik bedoel Grindr

deurbelletje

Heet zijn vader Theo en zijn moeder Thea toevallig ?

Maria los da Pharmos

Estimado Tim den Besten, le deseamos mucha fortaleza en esta terrible enfermedad. Que Dios sea bondadoso contigo y te dé mucha fuerza en esta batalla.

Danny de Drunk

Krijg toch allemaal de k a n k e r

Brian

God o god, deze deugneus is gewoon thuis aan het huilen dat zijn wokeness niet universeel wordt overgenomen. Niets ziekte

Herr Von Fennestein

Tim liegt over zn kenker

Poll

Nou nou. Die had het al huilie zwaar naar het gaypride drama. Die gaat dit niet overleven. Die huilt zichzelf dood.

Floris Wyers de one and only

Joehoe jongens hebben jullie nog spuit filmpjes?

Hannibal lector

Dan moet je toch ook knetter gek zijn iedereen de maat nemen …en dan dat achter je naam hebben …hij heeft helaas nog niet de goede vader van zijn slachtoffers meegemaakt..dan rende die na een rechter want.ik zou hem veroordelen en straf meteen uitvoeren deze mensen zijn mentaal totaal in de war..

Jeroen Rietbergen

Misbruik maken van mensen is zo walgelijk

Thijs R

Ik ga graag een grens over

Natnek

HHHEEEAAAAUUUUMMMEEAAAAUUUPPHIIIEEEELLLL