Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk blij met terugkeer op tv: ‘Ik kon een geweldige afspraak maken’

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is blij dat hij binnenkort weer op televisie te zien is. Dat laat de man vrijdagavond weten aan RTL Boulevard. Meneer is naar eigen zeggen ‘klaar om terug te keren’ op de buis.

Matthijs van Nieuwkerk blij met terugkeer op tv: ‘Ik kon een geweldige afspraak maken’

“Ik heb er lang over nagedacht”, begint Matthijs van Nieuwkerk. “Hoor ik nog wel thuis in de televisiewereld? Na een jaar aan mezelf te hebben gewerkt, ben ik klaar voor een terugkeer. Het is toch mijn lust en mijn leven om televisie te maken.”

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Matthijs van Nieuwkerk aan de slag gaat bij RTL. De publieke omroep had echter ook interesse. “Ik werd verwend in belangstelling, ik kan niet anders zeggen”, zegt hij daarover. Matthijs kreeg ook het aanbod om de vooravond van NPO voor zijn rekening te gaan nemen. Toch koos hij uiteindelijk voor de commerciële omroep. “Wat ik uiteindelijk wilde, is programma’s maken waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben, en dat is mogelijk. Ik wilde eigenlijk ook een spiksplinternieuwe horizon na het jaar dat achter me ligt.”

Matthijs van Nieuwkerk: ‘Het is écht zo’

“Ik heb ontzettend veel zin in de komende jaren bij RTL”, vervolgt Matthijs van Nieuwkerk. “Het zal je verbazen, dat zegt iedereen. Maar het is écht zo. Ik heb mijn werk gemist en ik ben blij dat ik aan de slag ga. Ik heb er goed over nagedacht, ik heb met veel mensen gesproken en ik kon met Peter van der Vorst een geweldige afspraak maken. Altijd had ik al interesse om voor een commerciële omroep te gaan werken.” Vijf jaar geleden kon hij ook al een overstap maken naar RTL, alleen koos Van Nieuwkerk er toen nog voor om bij de NPO te blijven.

8 reacties

Robin

Ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik.
Van Nieuwkerk is een narcistische gek.

Heinrich H

Wat een smeerlap is die vent, zal me niks verbazen als ie ook aan kinderen heeft gezeten. Het misselijkste volgensnoven narcistje van de hele publieke omroep.

Peter G

Vind het niet kunnen iemand die zo tegen zijn personeel doet zou ik nooit doen

Scooby Doo

Mag aannemen dat Mathijs niet alleen mentaal een verandering heeft ondergaan maar ook fysiek zodat hij volgend jaar met pruik en snor op televisie verschijnt. Matthijsje, vergeet ook je lippenstift en handtasje niet! Afgezien van dat, hij kan niet zonder ge*ile aandacht en money, daar wordt hij ho*rny van.

De sjaak

Mathijs is een linkse rat
Met grijpgrage handjes naar kinderen toe

Maan

Gaan we dan weer rollebollen backstage ?

Harry Nak

Het is onterecht dat hij gecanceld is alsof hij een misdadiger is. Voor de rest is hij wel een overschatte presentator die zichzelf in stand houdt met truukjes en de auto cue.

k. Plop

kan die weer mensen keihard afzeiken , en zwarte pieten ophemelen