Albert Verlinde wijt felle kritiek aan zijn homoseksualiteit
Vandaag verscheen in de Panorama een interview met de ‘roddelnicht’ van RTL Boulevard en Shownieuws. Albert Verlinde wijt felle kritiek aan zijn homoseksualiteit. Tijdens de periode dat hij als entertainmentdeskundige werkzaam was bij de verschillende showbizz nieuwsprogramma’s kreeg hij veel kritiek. Volgens hem heeft dat alles te maken met een nieuwe zelfbedachte term: ‘nichtenshaming’.
‘Roddelnicht’
In een video op het YouTube-kanaal van Andries Jelle de Jong wordt Albert Verlinde door hem geïnterviewd. Dit interview is vandaag ook in Panorama te lezen. In dit gesprek worden er vraagtekens gezet achter de termen ‘valse nicht’, ‘roddelkoning’ en ‘roddelnicht’. Dat is namelijk absoluut niet woke en moet dus even besproken worden.
Albert Verlinde wijt felle kritiek aan zijn homoseksualiteit
Deze bewoordingen werden de afgelopen jaren veelal gebruikt in de media. Dat kwam voornamelijk omdat deze termen vaak gebruikt werden om Albert Verlinde aan te duiden. Waarom werden die worden zoveel gebruikt? Albert the Wise heeft een verklaring: “Ik heb daar een theorie over. Ik denk namelijk dat de kritiek die ik kreeg, heel erg met mijn homoseksualiteit te maken heeft gehad. Ik vraag me oprecht af dat als Yvonne Coldeweijer een kleine homoseksuele uit de provincie was geweest, hoe dan haar bijnamen waren geweest. Snap je wat ik bedoel? Als je ziet hoe ik genoemd ben in de pers in al die jaren: zo is zij nog nooit genoemd hè?” Nee, dat klopt. Je noemt iemand die niet homoseksueel is namelijk ook geen ‘nicht’. Of ben ik nu dus weer verkeerd bezig?
‘Nichtenshaming’
Wanneer Andries Jelle hem de vraag stelt of de eigenschap ‘valsheid’ vaak aan het gay-zijn wordt gekoppeld, weet Albert een nieuwe term in het leven te roepen. Hij antwoordt: “Ja, klopt. Tegenwoordig heb je fatshaming, maar dit was gewoon nichtenshaming. Ook door de serieuze pers.” Enig, zo’n nieuwe term. Laten we hopen dat we die straks niet nog 100 keer per dag gaan horen.
Albert geeft wel aan het vervelend te hebben gevonden: “Ja, omdat dit niet bij het grote publiek vandaan kwam. Het was echt de pers die dat schreef, erg genoeg. Ik vond het erg dat de pers dat zo normaal vond om die termen te gebruiken. Terwijl je dat bij iedere andere minderheid niet hoefde te proberen. Het zou nu zeker ook niet meer hebben gekund; ik heb er de hoogtijdagen van meegemaakt dat het nog wel kon.”
Vele bedreigingen
Aan het begin van de video op YouTube vertelt Albert nog over de vele bedreigingen die hij ook heeft gehad. Voor de mensen die denken dat we nu in een véél slechtere tijd leven dan jaren geleden: “Zeker. Bedreigingen, kogelbrieven, ik heb ze allemaal gehad. Ik ben ook weleens door de recherche gebeld dat bekende mensen die in gevangenis zaten, wel érg veel over mij aan het praten waren door de telefoon. Alleen ik leefde toen in een tijd, dat je dat niet vertelde. Het was aan de orde, maar ik ging ervan uit dat we het wel oplosten met wat extra bewaking enzo. Nu vertelt iedereen uitgebreid over elke bedreiging.”
‘Ik moet wel opletten’
Maar grote stoere Albert, die liever niet nicht genoemd wordt, was nooit bang: “Niet bang, maar wel dat ik dacht: ik moet wel opletten. Toen Beau en ik begonnen, konden we alles roepen, maar de wereld is veranderd. Zelfs als het over Hells Angels ging, riepen wij dingen. Ik heb wel een keer van John van den Heuvel moeten bellen met Big Willem om wat uit te praten, want die was echt niet blij. Maar die toon die wij toen hadden, kan nu niet meer. Het zou naïef zijn om te denken dat je nog hetzelfde kunt zeggen als twintig jaar geleden.” En helaas heeft Albert daar wel een punt.
Tegenwoordig leven we in het ‘woke-tijdperk’ waarin elk zuchtje wind al een volledige wolkenkrabber weet om te blazen. Pas op dat je niet een zinnetje van een Sinterklaasliedje zingt op televisie, want je wordt volledig verbannen. Gelukkig zijn wij er nog in deze grauwe tijden.
[sc name=”andries_jelle_de_jong_albert_verlinde”][/sc]