Ali B reageert op boze oom


Heel gedoetje natuurlijk rondom de docu over Ali B. Een oom vond het maar niks dat zijn neefje negatief deed over zijn broer en dus moest ie dood etc. Je ziet dat wel vaker bij die lange Noord-Afrikaanse teentjes. Als er iets niet leuk is moet iemand dood. En als iemand dood is is het opeens een hele lieve jongen, die nooit iets verkeerds heeft gedaan. Dat is de schaamtecultuur waar Ali ook zijn oom van beschuldigt.

“Ik snap het vanuit hem. Kijk, het is een man die ik in veertig jaar drie keer heb gezien en in de meest erbarmelijke situaties van mijn leven was hij er niet, dus ik voel niet echt dat ik verantwoording naar hem heb af te leggen.” Dat is een vriendelijke ‘krijg lekker de tering’ van Ali aan zijn oom. “Ik snap dat het voor iemand die uit een schaamtecultuur komt, het lastig en vervelend is.”

32 reacties op “Ali B reageert op boze oom

 1. Barbie's GHB thermoskan zegt:

  Achterlijk rif apen, allemaal. Met hun aggresieve cultuurtje gebaseerd op een oud kampvuur verhaal van een paar duizend jaar geleden.

  24
  6
 2. GrammarNazi zegt:

  Het feit, dat oomlief het verwerpelijker vond dat Ali iets naars over zijn broer had gezegd, dan dat zijn broer een heel gezin met kinderen heeft verlaten, zegt meer dan genoeg over de mentaliteit van nieuwe Nederlanders. Daarom pleit ik voor assimilatie in plaats van integratie.
  Van dit soort ongein wordt Nederland niet beter.

  23
  1
 3. Bert zegt:

  Mesen… of schapen… wat zal ik zeggen…
  Wanneer worden jullie wakker??
  1 prik.. nee toch twee.. doe maar drie. Wanneer stopt het??
  Voor een verkoudheidsgriepje… geen oversterfte… levensverwachting niet omlaag…. en toch alles op slot.
  Ik word moe van jullie! nog nooit zolang een demissionair kabinet gehad sinds WW II, en zelf toen hadden we meer rechten!!
  Mijn naam is Bert van Rijnberk en ik doe niet meer mee!

  18
  14
 4. Lucas zegt:

  Wat zijn de reacties fenomenaal kinderachtig.

  Ali B probeert juist dat gedwongen “alles is perfect” cultuur te doorbreken en spreekt zich uit.

  Ook dat is vrijheid van meningsuiting en daar zouden wij achter moeten staan, in plaats van ze voor rotte vis uit te maken om je stigma over logica te laten spreken. Kolere.

  4
  4
     • Lucas zegt:

      Ik denk niet dat jij mijn komaf kan raden op basis van mijn mening. Probeer eens te denken vanuit het midden perspectief ipv of links, of rechts. De problemen die Ali B aangeeft zijn spot on, en dit domme gelul over stereotype lees ik al te lang, en vooral te vaak om het überhaubt een goed discussiepunt te kunnen noemen. Het feit blijft dat perfectie in sociaal en cultuur eigenschappen mensen verziekt, en dan maakt het niet uit of je van buitenlands komaf bent, of volbloed Nederlands. Kleine dorpjes in Nederland waar men op hun manier (vaak via religie) precies hetzelfde doen wat betreft perfectie, en de neurotische dwang om niet onderdeel te worden van de regionale roddel circuit. Dus blijf vooral in je eigen mening geloven, double down zou ik zeggen, maar dat maakt ook jou, en de rest die zo denkt een onderdeel van het probleem, dus wijs eens naar je eigen imperfecties zou ik zo zeggen.

      0
      0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.