Bizarre antwoorden op Kamervragen over FunX


Dat de NPO het propagandakanaal van de overheid is wisten we al. Dat alle omroepen allemaal hetzelfde kakelen ook. Zelfs PowNed is gewoon zoals de rest. Maar dat het zwarte schaap van de familie, FunX, van de staatssecretaris openlijk geweld mag goedpraten en aan opruiing doen is zelfs voor mij nieuw.

Samenvatting van de brief hieronder: FunX mag gewoon oproepen tot geweld, want ze gaan zelf over de inhoud en als je daar een probleem mee hebt ga je maar naar de politie (die er niks meedoet).

44 reacties op “Bizarre antwoorden op Kamervragen over FunX

 1. Pieter zegt:

  Klinkt goed.
  Volgende stap is dus aangifte doen bij de politie om het Openbaar Ministerie een uitspraak te ontlokken.
  De Tweede Kamer Voorzitter mevrouw Bergkamp moet het fatsoen en goede omgangsvormen weer prevaleren boven schelden en oproepen tot geweld of dreigen daarmee.

  Grote kans dat de rechter jullie volgt!

  76
  6
  • Bezint eer ge begint zegt:

   Hoe kom je daar nou bij?! Een aangifte leidt helemaal niet tot automatische vervolging door het OM. Dat zou lekker worden, iedere idioot kan een aangifteformulier invullen en dan zou het gerechtelijk apparaat steeds maar hun kostbare tijd daar in moeten steken? Een aangifte leidt -wellicht helaas- zelden tot vervolging.
   En wat in vredesnaam de gespreksleider (!) in de Tweede Kamer te maken heeft met de inhoud van een podcast ontgaat mij volledig.

   7
   20
   • De Blowende Rechter zegt:

    Pieter heeft wel een beetje gelijk.
    Goed dat jij bezint, neem ik het hier even over.
    Ik leg het even integraal uit:
    Dennis en Jan doen aangifte van bedreiging door het volk van FunX/NPO. Of waarschijnlijker gaat hun dure advocaat dat doen.

    Als zij dan dus die aangifte van de bedreiging hebben gedaan dan zullen ze bij het
    ‘Slachtofferloket Politie’
    de voortgang over de afhandeling van de aangifte van bedreiging gaan horen als ze ernaartoe bellen of mailen
    Er komt sowieso een politieonderzoek.
    Als het onderzoek is afgerond dan draagt de politie het hele dossier inclusief de aangifte van bedreiging door FunX over aan het Openbaar Ministerie (OM) en vanaf dan zullen Dennis en Jan via het Informatiepunt Slachtoffers van het OM het vervolg gaan horen over de voortgang van het hele verhaal.
    Net zoals dat belanghebbenden bijvoorbeeld in kunnen inloggen op de website ‘MijnOverheid’ zullen Dennis en Jan vanaf dan ook kunnen gaan inloggen (met een persoonlijke code) bij ‘Mijn Politie’ om te kijken hoe de voortgang van hun casus er helemaal voorstaat.
    En misschien is het leuk dat linkje te delen met heel Nederland, dan kan iedereen kijken hoe traag het OM is met het fileren van die derdehands knuppels van FunX?

    Hoe dan ook.
    Na verloop van tijd, rijp beraad, etc zal het Openbaar Ministerie laten weten óf er een rechtszaak komt en zo ja, wannéér de rechtzaak is, en wat je er verder van kan verwachten…
    Dat zal de voorgestelde gang van zaken zijn. Komt tijd, komt raad.

    En wat mevrouw Bergkamp betreft.
    Die is voorzitter van een bak met kikkers, een gespreksleider van allerlei gestoorde egootjes die elkaar van tijd tot tijd de tent uitvechten en daar probeert ze nu dus een beetje fatsoen op te leggen. Omdat bedreigen niet echt lievv is. De tijd om weer met respect met elkaar om te gaan is nu weer aangebroken lijkt het.
    Dank voor je vraag.

    40
    3
    • Bezint eer ge begint zegt:

     Lang verhaal waarin je vooral wil laten zien dat je kennis hebt (of althans veronderstelt kennis te hebben). Leuk dat je een stukje tekst hebt gecopy-paste waarin je met veel te veel woorden precies zegt wat ik al in twee zinnen aangaf.
     En de vraag wat een gespreksleider van het parlement te maken heeft met de inhoud, of het geven van een mening over die inhoud van een podcast blijft onbeantwoord. Verder dan stellen dat zij ‘fatsoen oplegt’ aan deelnemers aan het debat in de Tweede Kamer kom je niet, maar dit heeft niets te maken met de inhoud van een podcast waar zij helemaal niets mee te maken heeft.

     Om dan vervolgens heel neerbuigend af te sluiten met ‘bedankt voor je vraag’. Ik zal je dezelfde dienst verlenen en je veel succes wensen met je MBO-opleidinkje juridisch medewerker, want dat zal je nodig hebben.

     3
     19
     • De Blowende Rechter zegt:

      Rot voor je dat je zo onzeker over jezelf bent en normale omgangsvormen ervaart als ‘neerbuigend’. Het is klaarblijkelijk nog steeds lange tenen tijd.
      Nou jongûh, je hebt een koekje verdiend hoor, sorry dat ik je gekwetst heb en bedankt voor het studieadvies 👍
      Is MBO niet een beetje te hoog gegrepen? Moet ik daar engels voor leren? Ik zag Engelse woorden in je antwoord die ik niet kan thuisbrengen. Kopie en Pasta?

      All right. Hasta la Pasta.
      En succes met het zand in je kutje.
      Neem nog een slok azijn.

      19
      2
 2. Steven zegt:

  Ik ben flink in de poeperd geneukt door de mannen van FunX. Dominante mannen met grote pikken, die mijn kontje vol met zaad hebben gespoten. Ik kon daarna niet meer zitten. Het deed pijn maar was tevens heel fijn en geil.

  8
  39
 3. Robbie zegt:

  Deze gangsters zijn toch al door de mand gevallen. Hebben grote bek om vervolgens te zwijgen als het graf en je te blokkeren. Hangen aan belastinggeld te teren een soort van veredelde uitkering en daarbij durven ze niks man. Sorry maar ik word niet warm of koud van deze en dit soort mensen. En waar ze op aansturen namelijk aangifte zou ik sowieso niet doen, laat die gangsters maar lekker stoer doen als kindjes die net hun eerste Bruce Lee film hebben gezien…..

  21
  3
 4. Reporter zegt:

  Jan Roos, uitgerangeerde journalist, overal ontslagen en terecht. Roos is de meest hatelijke figuur sinds lange tijd Zelfs de treitervlogger is hij voorbij gegaan. Hee Roos, bolle oetloel, je bent een smerige rat. Op sleeptouw genomen door de kastheumeu Dennis. Verder ga je het ook nooit meer schoppen.

  2
  65
 5. Jan Jansen zegt:

  Hallo Jan,
  Kun je A.U.B die foto van die oude mislukte dj veranderen wat een triest figuur is dat zeg, die vent is oud en denkt dat hij gangster is.
  Verschrikkelijk.
  Weg ermee.

  8
  0
 6. Professor Paardekut zegt:

  Aangezien Wybren de comments van Roddelpraat nauwgezet volgt om zijn politieke strategien te bepalen, wil ik dit even kwijt… Vuile VVD huisjemelkert, mes in de rug stekende profiteur, hoop dat we je over 3 jaar niet meer hoeven aan te horen.

  1
  6
 7. Mi zegt:

  Funx heeft sws een niveau van nix, Hollands linkse rukfestijnen en emotioneel instabiele allochtonen. En dat gaat een podcast of wat dan ook presenteren.

  9
  0
 8. Mi zegt:

  Funx heeft sws een niveau van nix, Hollandse linkse rukfestijnen en emotioneel instabiele allochtonen. En dat gaat een podcast of wat dan ook presenteren.

  6
  0
 9. Professór zegt:

  Okay vrijheid van meningsuiting zeggen ze.

  En in de kamer flippen ze o.a. als het woordje tribunaal in de mond genomen wordt of als de kamervoorzitter iets “niet vindt kunnen”.

  Wetten van kracht laten zijn wanneer men dan goed uitkomt en met twee maten meten.

  Op een gegeven moment is de maat vol met deze manier van regeren.

  4
  0
  • Onderzoeker zegt:

   … mmmkay… na hoeveel flessen bier had je dit ideetje in je hoofd gekregen professor?

   Kun je iets verder uitwijden over wanneer men dan goed uitkomt.
   En ook wetten van kracht, bedoel je krachtmeting of gewoon algemene krachten die zijn?

   1
   2
 10. GrammarNazi zegt:

  Nou Begrijp ik heel goed, dat wij hier met z’n alleen een beetje aan het fanboyen zijn betreffende Roddelpraat. Maar eerlijk is eerlijk: dit was het enige correcte antwoord dat de minister kon geven op de vragen van Van Haga. Dus boos worden om deze reactie geeft geen pas.

  1
  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.