Einde(lijk): Gordon vertrokken naar Dubai

gordon-

“Goodbye Holland Hello Dubai!!” Dat is duidelijke taal: Gordon verlaat Nederland. En dit keer definitief. Althans, dat hopen we deze keer echt. Hij leek al een paar keer eerder vertrokken te zijn, maar toen kreeg hij het toch weer voor elkaar om nog een paar keer met z’n ronde graftakkenharses op te duiken in ons mooie kikkerlandje.

En zoals je ook op de foto ziet, neemt ‘ie Toto dan tóch mee. De dierenbeul. We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat dat arme hondje zich de rotmoord stikt in die woestijnhitte. Misschien valt een van die grote koffers onderweg nog op z’n koppie en kan hij zo – op een wat snellere en minder pijnlijke manier – toch nog zien te ontsnappen aan alle ellende die hem te wachten staat.
We twijfelen nog altijd hoe en waarom de bipolaire homofiele cokejunk uitgerekend voor deze homofobe antidrugsstad heeft gekozen, maar daar hoeven wij ons geen seconde langer meer over te bekommeren.

30 reacties op “Einde(lijk): Gordon vertrokken naar Dubai

  • Gérard van Schaarsbergen du Toulon zegt:

   Dwight.
   Acht jaar geleden was er onder taaldeskundigen en -deskundologen ophef over een lied dat speciaal gecomponeerd was ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander als koning der Nederlanden op 30 april 2013.

   Vooral de zinsnede ‘de dag die je wist dat zou komen (is eindelijk daar)’ riep weerstand op bij sommige taalexperts. Die gingen voor het gemak overigens voorbij aan het feit dat vergelijkbare constructies in oudere literatuur vrij gewoon waren en dan niet bekritiseerd werden (zoals ‘de brief die zij wist dat zou komen’ in De Gids, 1903).

   Dankzij het gedoe rond het Koningslied kun je de gewraakte constructie ‘die je wist dat zou komen’ nu in allerlei varianten aantreffen. Op de beurs beleefden we volgens een regionale krant onlangs de correctie die je wist dat zou komen, bij de verkiezingen beleefde D66 volgens NRC het verlies dat je wist dat zou komen, terwijl dezelfde krant het eerder had over de goal die we wisten dat zou komen.

   7
   9
    • Gérard van Schaarsbergen du Toulon zegt:

     Klopt.
     Het slaat echt nergens op, hoe hard ze het ook proberen recht te lullen.

     De tekstschrijver is John Ewbank heeft het gewoon verkloot met deze taalkundige misser, echter de mensen die verder moesten met het koningslied hadden niet de ballen om het te laten wijzigen.

     Dus daarom zitten we met een brak koningslied je 😬

     1
     0
 1. Het paard van Troje zegt:

  Gordon… dat was toch die zanger van vroeger en die gaat nu naar Dubai. Zal die alle tijd voor hebben. Heeft die een vriend in Dubai gevonden?

  1
  1
 2. Journalist zegt:

  Dat hij weer Dubai kiest. Grappig doen erover op insta…Dubai is een mooi/rijk land maar zeker geen grappig land. Zeker niet over gays Of heeft dit weer te maken met ….zijn biopelaire kant? Of zijn borderline?

  0
  1
 3. sjeik hassan zegt:

  Benieuwd of de sjeik aldaar, een plekje heeft gereserveerd op de hoogste flat van het land.
  Iets met homeaux is een ziekte en ies gelof! Dus van de flat af ermee. Op z’n kop dat dan weer wel.

  1
  1
 4. Dark0de Market Link zegt:

  727318 318132Oh my goodness! a great post dude. Thanks a great deal Nevertheless I will likely be experiencing trouble with ur rss . Dont know why Not able to sign up for it. Is there everyone acquiring identical rss concern? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 925664

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *