Eva Jinek over botsen met Jan Roos


Pfffffffff. Wat een geleuter van Eva Jinek in de VARA gids zeg. In 2017 zat onze Jan bij haar aan tafel voor een verkiezingsuitzending. Alleen kon zij samen met Jeroen Pauw niet 1 vraag stellen over zijn politieke partij of ideeën, het ging alleen maar over wat hij 4 jaar eerder had gezegd op de radio of 5 jaar daarvoor had getwitterd.

Al met al was het dus voor Hilversumse begrippen een uitstekende uitzending. Iemand die ze niet mogen wordt daar namelijk heel anders behandeld dan iemand waar ze fan van zijn. Zo mocht iedere fractievoorzitter van linkse partijen in het programma zijn verhaal doen, maar Jan niet. En toen ie daar wat van zei ontplofte Jinek.

“Als het botst met een gast, zoals met Jules Deelder of Jan Roos, kom ik voor mezelf op. Ik geniet daar helemaal niet van, voel me meteen rood worden onder de make-up.” En daar gaat het dus al mis. Hoezo moet een presentator voor zichzelf opkomen? Neem een interview af. Stel de vragen die de redactie voor je op een papiertje heeft geschreven. Het gaat niet om jou.

“Ik ben heel beleefd opgevoed. Maar ik heb ook van mijn moeder meegekregen voor mezelf op te komen. Als mijn moeder een talkshow zou presenteren, zou ze mensen over de tafel trekken. Ik ben een heel aangepaste versie van haar. Maar ik heb altijd wel gezien hoe ze voor zichzelf opkwam.” Uhm. Je deed gewoon heel slecht je werk. Een talkshow draait namelijk niet om jou. Je vroeg niet naar Jan’s politieke standpunten, maar ging hem afzeiken om wat hij ooit heeft gezegd of geschreven. Terwijl dat geen fluit te maken had met de verkiezingen. En bij alle andere politici deed je dat niet. Die liet je onzalige plannen vertellen en ontbrak elk kritisch woord.

“Dan ben ik niet bang om volume of kracht te gebruiken om een tafelgast op zijn gedrag te wijzen.” Deze zin is helemaal mooi. Je noemt iemand gast en gaat dan diegene op zijn gedrag wijzen. Het was precies andersom. Jouw gast wees jou op het ontbreken van enige gastvrijheid en eerlijke nette behandeling.

Enfin, het is maar goed dat Jan nooit in de Tweede Kamer is gekozen. Wat zou hij daar ongelukkig zijn met al die lui die alleen maar om zichzelf geven en niet om het land. Het lijkt in Den Haag net Hilversum.

41 reacties op “Eva Jinek over botsen met Jan Roos

 1. Bovendien zegt:

  Ja, dat was echt een staaltje pure propaganda. Wat vreselijk. In plaats van de inhoud bespreken werd de persoon aangevallen (drogreden ad hominem), typisch bij links want inhoudelijk hebben ze ongelijk. Maar Eva Engnek met haar dode haar en vissenogen is helemaal geen journalist, het is een tekstoplezer van de staatszender.

  18
  1
  • Freek Vonk zegt:

   Ter ontspanning liet ik weleens een anaconda in haar keeltje verdwijnen. Helemaal door de luchtpijp en dan het maagvelletje aantikken. Wondervrouw, ik zeg het je.

   1
   0
  • Mcflinkdoen zegt:

   Ik vraag me echt af, en oprecht! Zijn sommige reagurders volwassenen kerels? En weet je vrouwtje wel wat je allemaal post op sites? Wat een droeftoeters af te toe hier…

   13
   3
  • René Fr.ger✌️ zegt:

   Eva was vroeger nog wel scherp en pittige en heel soms grappig maar wat bij veel vrouwen gebeurd is dat als ze een kind hebben geworpen dat allemaal verdwijnt als sneeuw voor de zon..

   4
   3
 2. Robbie zegt:

  Zo ging het ik hoef artikel niet eens te lezen!!!! Jan werd totaal afgebrand door die pectold sukkel dat het was (Pechtold) en Jan maakte zoals altijd gehakt van ze. Dat was werkelijk 1 van de meest zieligste tv momenten ooit. Was ook gaaf dat Jantje toen zei stel dan vraag en dat domme publiek maar klappen voor die kutpechtold. Herinner me dit interview tot in de puntjes en het was in en in triest!!!! Jinek en Pauw moten hun juist schamen, ik kan dingen niet goed verwoorden maar wat daar gebeurde was gewoon tja diep triest. en dat zeg ik niet om Jan te verdedigen, maar iedereen die het gezien heeft snapt het wel denk ik………

  6
  1
 3. boertjevanbuutn zegt:

  Jinek doet alles om hogerop te komen, haar imago op te poetsen en haar zakken te vullen. Toen ze ontslagen werd bij Nieuwsuur heeft ze ook alles bij elkaar gelogen. Niet te veel aandacht geven deze vrouw.

  3
  0
 4. Peoperd! zegt:

  Piemelboy, Steven en de rest, kap eens met jullie kinderachtige kk reacties. Jullie stelletje geestelijk beperkten hebben echt niets anders te doen hé?

  4
  3
 5. drogepoepsteek zegt:

  Droge Poepsteek vindt Jineks vraag wel terecht. Er is wat mis met ons land als Jan Roos nog slechter in dit land is ingeburgerd dan de gemiddelde Marokkaan of Turk. Waarom wordt Jan eigenlijk geen leestrekker voor Denk? Match made in heaven.

  2
  5
 6. NIET LEUUUK zegt:

  Die Eva Jinek is zo’n walgelijk wijf. Ze denkt dat ze het oh zo goed doet door een Jan Roos ‘op zijn plek te zetten’, maar zodra iemand haar ff op dr plek zet is het feestje te klein. Zegt alweer genoeg. Uitdelen, uitdelen en dan ff een potje zitten janken omdat zij zich een keer aangesproken voelt. Bah bah.

  3
  0
 7. ML zegt:

  Precies hetzelfde gebeurde vorig jaar bij Jinek toen Thierry Baudet aan tafel kwam. Het is altijd dat de oppositie niet eens de kans krijgt om hun verkiezingsprogramma te verklaren. Altijd aanvallen op de man…

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.