
Jan Roos: Hoe ik een snackkoning werd
Hoe het zover is gekomen is eigenlijk wel een grappig verhaal. Ik zit met vriend Bas vaak bij onze Amerikaanse roker. Dat is zo’n enorme BBQ waar je met indirecte hitte en rook de meest heerlijke producten uithaalt. Zo roken we paling, zalm, rund, varken en kip. Uren zit je naast dat ding bier te drinken en heel af en toe gooi je er dan een stukje hout bij. Zo roken we vis met beuken, varken met appel en rund met eik. Ook maken we onze eigen worsten. Enfin, het stelt eigenlijk geen hol voor, maar het eindresultaat is heerlijk en je kan zo de hele dag een beetje stom lullen, fikkie stoken en koude kletsers naar binnen gooien. Een prima hobby, dacht ik zo.
Jan Roos: “Uren zit je naast dat ding bier te drinken en heel af en toe gooi je er dan een stukje hout bij.”
Op een gegeven moment ging het over hapjes bij de neut. Je moet toch ergens over ouwehoeren. En van het een kwam het ander. Nu vliegen de dozen de groothandel uit. De Kashambal is een samenvoeging van kaas, ham en sambal in de vorm van een bitterbal. Het is niet ingewikkelder dan dat. Het is te verkrijgen bij horecagroothandel VHC. Dus heb je een snackbar, cafetaria, café of restaurant, koop eens die lekkere ballen van BaJa Inc. Vanaf volgende week zijn ze ook landelijk te krijgen bij andere horecagroothandels. Eet smakelijk.