Johan Derksen is echt seniel aan het worden


Het begint echt een beetje zielig te worden. Die bejaarde man heeft steeds meer meningen waarbij je je afvraagt of het wel goed in zijn bovenkamer gaat. Gisteren zat Yves Gijrath bij VI Vandaag om te vertellen over de scoop die hij samen met Erik de Vlieger in zijn podcast Kapiteinenlijn heeft gemeld. Namelijk over een gigantische #MeToo-doofpot bij DPG Media.

De laatste tijd zit Derksen al de woordvoerder uit te hangen voor zijn baas John de Mol, nu nam hij zijn eigen gast op een onbehoorlijke manier de maat. Die moest niet zo zeiken over een enorm misbruikschandaal in krantenland.

Het gaat om Jaak Smeets, een man met macht bij DPG, het bedrijf achter AD, NU.nl, de Volkskrant, Het Parool en Trouw. Hij zou 5 jaar geleden zijn weggestuurd wegens jarenlang zwaar seksueel grensoverschrijdend gedrag, alleen heeft DPG hem als een held uitgewuifd alsof er niks gebeurd is. Gijrath: “Het is de meest pure vorm van lezersverraad die ik ooit heb gezien in de historie van de journalistiek. Ze willen alles weten en vertellen, maar gelden er dan andere spelregels voor de eigen journalisten van DPG? Alle leidinggevenden wisten het, weten het, ik heb ze allemaal gebeld, inclusief de voorzitter van de Raad van Commissarissen.”

Nou, dat is me nogal een verhaal. Alleen vond Johan Derksen van niet. “Ja, ik vind dit een beetje een rel willen veroorzaken om indruk te maken. Ik ben het totaal niet met je eens. Hoofdredacteuren hebben een dubbelfunctie. Een hoofdredacteur is journalistiek verantwoordelijk, maar ook hoofd personeelszaken van de club.”

Gijrath: “Ze hebben gelogen over de reden van het vertrek van de allerbelangrijkste man binnen journalistiek Nederland, alle Nederlandse hoofdredacteuren weten ervan en jij zegt: ‘Laten we dat maar bij het riool parkeren, dat is zoeken naar een rel.’ Het is een schande!”

Derksen: “Het is helemaal geen schande. Jij wil een beetje spektakel maken en de show stelen. (…) Ik vind het een schande dat jij hier zo zit te reutelen, want ga voortaan lekker naar Boulevard en dat soort kutprogramma’s.”

Dan nodig je iemand uit voor je programma vanwege een groot verhaal en zeg je dat het een schande is dat hij bij je te gast is met dat verhaal. Wat ben je dan een hoopje ellende. Johan Derksen is echt seniel aan het worden.

50 reacties op “Johan Derksen is echt seniel aan het worden

 1. Twannie zegt:

  Je vergeet er even bij te vermelden dat dit 5 jaar geleden speelde, niet middenin deze hele MeToo gate. Gijrath wist van te voren dat Derksen niet blij was met z’n komst en het absoluut niet eens was met zijn verhaal. Beetje makkelijk artikel dit.

  133
  103
   • Twannie zegt:

    Ja goh, maar verklaart wel waarom er destijds voor gekozen is om er niet teveel ruchtbaarheid aan te geven. Nu zouden ze dat niet meer kunnen maken, toen wel. Gijrath was lekker opzoek naar controverse en dus aandacht voor z’n podcast.

    42
    63
  • Mabel wist de shit zegt:

   En de Voice…daar zijn ook incidenten bij van jaren geleden. Dus, dan had Gijrath maar niet moeten aanschuiven omdat Derksen niet blij was met zijn komst? Het was ook een gebrek van woorden bij Derksen om over een patser club te beginnen.

   72
   9
   • Karel zegt:

    Die zaten allemaal nog op een stoel of in een actieve functie. Dat hij dit aanhaald is mosterd na de maaltijd en Johan begint een beetje op biden te lijken alleen dan nog wel met veel woorden

    23
    11
   • Hans zegt:

    Zou eens aan de slachtoffers vragen van 5 jaar geleden of zelfs 20 jaar geleden of hun het toen ook gewoon normaal vonden dat ze misbruikt of gebruikt werden.wat een bullshit die hele mediawereld is dus al decennia lang een kweekvijver voor perverselingen en ze beschermen mekaar allml.de seks maffia.

    47
    7
  • H Verstraete zegt:

   Is Derksen misschien bang dat ook hij eens aan de beurt is,tegenwoordig weet je maar nooit.Hijheeft nogal een eigen mening als het over jaren terug gaat,die hoor je niet van een ander.

   45
   14
   • Ramon zegt:

    Derksen is een narsist .en een demente ouwe viespeuk .drie keer getrouwd ,Harry mens John de mol allemaal 1 pot nat .Hij mag alles zeggen die man is echt de weg kwijt, kromme-tenen TV.Die gijrath had gewoon gelijk,klaar,,!,

    50
    35
   • Jiyani zegt:

    Johan Derksen heeft al een paar keer gezegd dat hij al 20 jaar aan tafel bij deze talkshow, maar dat er zich nog nooit grensoverschrijdend gedrag heeft voorgedaan.
    Grensoverschrijdend gedrag is niet alleen het fysiek misbruik maken van meestal meisjes/vrouwen maar ook in taalgebruik.
    René v.d. Gijp en Johan Derksen zijn meer dan vaak grensoverschrijdend taal gebruikt jegens meisjes/vrouwen
    Johan Derksen is zelfs met zijn ogen grensoverschrijdend bezig als hij zijn geile blikken richt op Hèlené Hendriks. Hij kleedt haar met zijn ogen uit. Johan Derksen is een vieze oude man. BAH!

    12
    14
  • Ruud zegt:

   Rare reactie van Derksen, gezien zijn belachelijke verdededigen van John de Mol, zijn voor zijn keeftijd idiote sexuele mededelingen altijd, denk ik dat mijnheer Derksen zelf ook wel eens een scheve schaats gereden heeft. En hij werd ronduit beledigend tegen Gyrath, die bewonderenswaardig kalm bleef. Ik had die rare Derksen met zijn continue affikken van mensen wel anders aangepakt.

   57
   12
  • Niek zegt:

   Normaal kan ik Derksen wel hebben, maar dit was echt schandalig van zijn kant ! Onbeschoft. Yves heeft groot gelijk! Die man moet aan de hoogste boom! Wegkomen met zulke misdaden is niet goed te keuren! Wat is 6 jaar geleden? Die vrouwen zijn getraumatiseerd voor hun leven!!

   0
   1
 2. Charlotte H. zegt:

  De reden waarom Derksen zich niet thuis voelt in de #metoo discussie + alle gewelds- en zedenzaken is dat hij het allemaal ziet als een enorme aantasting van ‘de mannelijkheid’. Alles wat mannelijk is wordt de laatste decennia al te grabbel gegooid, elke vorm van het oer-oude man zijn moet schijnbaar worden neergesabeld en de vrouwen komen overal mee weg … en dat steekt meneer Derksen. Het gaat er bij hem dus niet om wie er gelijk of ongelijk heeft maar hij wil al die anti-mannen praatjes gewoon niet horen.

  53
  24
 3. De moeder van Ali B zegt:

  Ome Jan is wel een fervent VI kijker zeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik VI vandaag nog geen enkele keer heb gezien. Ben gestopt met kijken toen de mannen teveel in zichzelf zijn gaan geloven en das alweer een tijdje geleden.

  43
  12
 4. Ted zegt:

  Zo oud en fit als Derksen zul jij nooit worden glasbak Jantje. Was het weer eens tijd om je dagelijkse haatdrek te posten. Janus het varken met diverse mislukte relaties achter de rug, waarbij de dames hem verlieten onder andere omdat mijnheer tijdens zijn huwelijk was gefotografeerd in een h-oerenkot. Je bent een misselijkmakende zuurklep Roos!!!!! En maar kleppen over de tieton en de reedt van menig instagram meisje. Ga maar deadt Roos, beter !!!!!

  9
  48
 5. Leo zegt:

  Johan Derksen is al een paar jaar over zijn houdbaarheids datum heen . Sinds ze nu iedere werkdag op het scherm zijn vind hij zich met de dag belangrijker worden .
  Ik vind dat te vaak behoorlijk extreme uitlatingen doet.
  Het is nu de Derksen show met alcoholist van der Gijp en judas Genee als tafel gasten..
  Ze springen van de hak op de tak en nemen iedere gast die tot nu toe uitgenodigd is niet serieus. Of die krijgt laten een mes in zijn of haar rug gestoken . Ze zijn totaal respectloos en denken dat ze boven iedereen staan

  53
  11
 6. Jaap zegt:

  DPG cq van Thillo is het nederlandse buro van informatie / waarheid zowat. Alleen nog een internetblokkade en zn macht is bijna kompleet. Ja Trilateral Commission, Rockefeller, Rothschilds etc.

  4
  1
 7. Kees zegt:

  Derksen begint een naar mannetje te worden , je mag een eigen mening hebben , maar ook het gedoe met de Molletjes was een zielige vertoning met zijn reactie als iemand met een beter item komt voelt die Derksen zich aangevallen .neem die Turkse vrouw ,, ben haar naam ff kwijt,,, lulde Derksen zo onder de tafel die was super goed maar was eenmalig ben ik bang ,Zoë een goede vervanger van Derksen zijn met wel goede argumenten

  26
  3
 8. Jozef Verwerft zegt:

  Johan ik ben ongelofelijke fan van you maar hier had je het toch iets vriendelijker kunnen oplossen. Zo creëert je een nare sfeer , zo van mijn mening telt hier alleen en die wordt nageleefd. Ik vond het jammer….

  21
  2
 9. Mabel wist de shit zegt:

  Dat Van Thillo in eigen persoon op zijn Belgisch ”af kwam” naar Nederland om 3 uur in het kantoor van Yves Gijrath te praten over wat er destijds gebeurd is. Dat is toch wel een duidelijk teken dat daar meer aan de hand is geweest. Dat is niet zo maar een akkefietje wat een paar jaar geleden op slinkse wijze in de doofpot is gegooid. Hier is veel en veel meer aan de hand. En dan de link nog naar Yves vrouw, Tamara. De oorverdovende stilte vandaag, Telegraaf, Algemeen Dagblad en de rest van die bladen. Het stinkt, aan alle kanten.

  14
  2
 10. Annemarie zegt:

  Gijrath en De Vlieger, oftewel de Peppie en Kokkie-podprutsers, mogen hun handjes dichtknijpen dat ze eindelijk voor een miljoenenpubliek een beetje aandacht hebben gekregen.

  3
  6
 11. Karel zegt:

  Volgens mij vergeet je even dat een redactie en iemand aan tafel een andere mening kunnen hebben, en dat de redactie uiteindelijk gaat over de uitnodigingen. Dat gaat eventjes wat anders als bij jullie

  3
  2
 12. Willem Jan Dankbaar zegt:

  Derksen versus Gyrath

  Beste Yyes,

  Ik heb Derksen nooit eerder zo door de mand zien vallen. Ben het helemaal met je eens, dat de media hadden moeten schrijven over het seksueel overschrijdend van hun eigen topman. Dit geeft goed weer hoe de MSM tegenwoordig in elkaar zitten. Totaal aan de leiband! Als het om een rapper of zanger van buiten gaat rollen ze allemaal over elkaar heen, maar als het binnen de eigen gelederen gebeurt en ook nog eens een machtige CEO betreft, dan wordt het stil gehouden. De hypocrisie ten top! Ook de discussie over hoe lang geleden het is, de houdbaarheidsdatum, slaat nergens op! De schandalen die nu naar boven komen rond The Voice of Holland zijn precies even lang geleden of zelf langer dan dat.

  Wim

  12
  2
 13. Elisabeth zegt:

  Johan Derksen vergeet de slachtoffers. Ook al is het jaren geleden. Die journalist kon gewoon verdergaan met zijn leven. Verder vind ik dat VI een slecht programma is. Gijp kan alleen over voetbal praten en zit er vaak maar “bij” als het daar niet over gaat. Je merkt dat hij niet kan meepraten over andere onderwerpen. Genee vraagt vaak aan Gijp; wat vind jij er nou van? Om Gijp er maar een beetje bij te betrekken. En dan hebben ze commentaar op anderen.

  0
  0
 14. cri zegt:

  in gelderlander stond een bericht (nu plots bericht in alle dpg kranten) dat die ontslagen directeur een soort super hoofdredacteur was die zijn kranten (via hun hoofdredacteuren; hoezo redactiestatuut??) krachtig aanstuurde. dat patroon zien wij nu nog dagelijks dat al de dpg kranten een unisono geluid produceren. volgens mij wordt er dagelijks een conferentie belegd tussen alle hoofdredacteuren van dpg en directeur DPG over wat zij nu weer maar de mond zullen praten en wie er nu weer moet worden gebashed. nu met name de FvD, niet mijn partij maar als iemand op de partij wil stemmen, mag toch. Van DPG en Eus dus niet.

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.